Konijn met Baas Gansendonck

    Ingredienten (voor 4 personen)

    2 konijnenruggen

    1 flesje Baas Gansendonck

    Sap van halve citroen, 25 gram boter, peper en zout

    4 eetlepels bruine kalfsfond, 1 busseltje basilicum fijngesneden, 1 theelepel gemberpuree

    Garnituur:

    een smeuïge puree van 6 aardappelen (bintjes)

    6 eetlepels verse gekookte erwtjes

    een half teentje knoflook fijngehakt, 1 sjalot fijngesneden

    Bereiding

    Vlees:

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Kruid de konijnenruggen met peper en zout.

    Kleur ze mooi aan in boter en bak ze gedurende 10 minuten in de warme oven (dit kan ook in een braadpan).

    Saus:

    Maak de braadresten los met driekwart van het flesje Baas Gansendonck en de bruine kalfsfond en laat inkoken tot gewenste dikte.

    Druk het vocht door een zeefje.

    Voeg er op het laatst de rest van het bier bij en het sap van de halve citroen, enkele vlokjes boter, de fijngesneden basilicum en de theelepel gemberpuree.

    Erwtenpuree:

    Stoof de gekookte erwtjes met het sjalotje en de look.

    Plet met een vork en meng onder de warme, smeuïge aardappelpuree.

    Presentatie:

    Haal het vlees van het been

    Versnijd

    Presenteer op warme borden

    Roland Doclo, 22-aug-2005